top of page

SPECIALISATIES

HOUDING

Heb je houdingsklachten? Wil je verder kijken dan oppervlakkige oefeningen om 'je spieren te versterken' en ècht op zoek gaat naar de wortel van het probleem?


Ik heb de afgelopen 20 jaar veel ervaring opgedaan rond houdingstraining en houdingscorrectie. Ik combineer westerse wetenschappelijke kennis met tai chi en Schroth therapie ( scoliose therapie), en ben een expert op het gebied van houdingscorrectie.

SCOLIOSE

Ik heb een unieke specialisatie in Schroth-therapie, een gerichte en effectieve benadering voor de behandeling van scoliose. Schroth-therapie werd in het begin van de 20e eeuw ontwikkeld door Katharina Schroth. De therapie richt zich op driedimensionale, gepersonaliseerde oefeningen om de kromming en rotatie van de rug bij scoliosepatiënten aan te pakken.

Door het combineren van specifieke houdingen, ademhalingstechnieken en asymmetrische bewegingen, biedt Schroth-therapie patiënten een stimulerende en op maat gemaakte behandeling die kan leiden tot een soepelere wervelkolom en een afname van pijn en spanning. De gespecialiseerde aanpak remt de progressie van de scoliose af en optimaliseert het potentieel voor verbetering, ook bij gelijktijdige brace behandeling.

HYPERVENTILATIE

In een wereld die altijd in beweging is, kan het lijken alsof je wordt overweldigd door een stortvloed aan emoties, en soms leidt dat tot hyperventilatie. Ik begrijp dit en ben hier om je door dit labyrinth van ongemak te leiden.


Wanneer het lijkt alsof je geen zuurstof meer krijgt en je hart wild tekeer gaat, of wanneer het voelt alsof je keel of je borst worden toegeknepen, dan bied ik je een haven van rust en herstel. Ik combineer inzichten uit de polyvagaaltheorie met elementen uit de Chinese geneeskunde en biomechanische houdingstraining. Ik bied een harmonieuze integratie om je de controle over je lichaam en je leven terug te geven.

STRESS

Mijn aanpak bied verlichting voor je gespannen nek en schouders en helpt je om diep en rustig te ademen. Ik help je aanhoudende hoofdpijn en migraines kalmeren, en ook spijsverteringsproblemen pakken we aan. De kracht van een efficiënte behandeling ligt in het niet louter bestrijden van de symptomen, maar in het identificeren en aanpakken van de onderliggende oorzaken van je stress. Vaak dragen we veel meer spanning mee in het lichaam dan die waarvan we ons bewust zijn.  Ik help om je spanningspatroon in kaart te brengen. En samen pakken we daarna de oorzaken aan! 

bottom of page