top of page
IMG_3013.JPG

KINESITHERAPIE

De kiné sessies bestaan steeds voor een deel uit oefentherapie en voor een deel uit manuele behandelingen.


Bij oefentherapie krijg je gepersonaliseerde dynamische bewegingsreeksen, specifieke stretches en houdingstraining. Bij nood aan relaxatie krijg je gerichte relaxatie oefeningen.

Ik werk steeds doelgericht, progressief en persoonlijk. Het kan zijn dat je nood hebt om het rustig aan te doen. Of net dat je het onderste uit de kan wil halen. Ik zoek altijd een aangepaste manier van trainen in overeenstemming met wat jij wil.

Manuele behandelingen gaan van het losmaken van spanningen tot het mobiliseren van bindweefsel en het manipuleren van gewrichten. Ik werk graag met zachte oscillerende technieken ( zogenaamde ‘harmonics’)  en lymfedrainerende technieken. Beiden werken in op het autonome zenuwstelsel en brengen een diepgaande ontspanning en een gezonde onbelemmerde ademhaling teweeg.

Kinesitherapiesessies gebeuren onder voorschrift van een arts.

Indien u specifiek acupunctuur of chinese kruiden wenst, kan u daarvoor een apart consult boeken. Dit gebeurt gescheiden van de kinesitherapie sessies en kan dus nooit onder kinévoorschrift.

IMG_6669_kopie.jpg

HOE WORD IK BEHANDELD?

Je kan hier terecht met elke kinesitherapeutische klacht - acuut of chronisch. Ik neem de tijd om te luisteren naar je volledige verhaal.

Ik onderzoek, observeer en test hoe het gesteld is met je evenwicht, houding, spierlengte, mobiliteit en/of zenuwfuncties. Samen komen we tot een inschatting van je klacht. Je krijgt van mij steeds een heldere uitleg.

We stellen samen een doel op en bespreken hoe we het kunnen bereiken. Daarbij is wat je zelf wil doorslaggevend.

In de loop van de sessies houd ik in het oog dat je op het juiste spoor blijft. We volgen zoveel mogelijk wetenschappelijk onderbouwde methodes ( ‘Evidence Based Practice’ ) maar kaderen je klachten ook in een bredere 'experiëntiële' context ( = hoe het voor jou aanvoelt).


Als er nieuwe moeilijkheden opduiken dan sturen we bij of passen we aan.

De bedoeling is dat jij beter wordt en dat ook op lange termijn blijft. Daarom krijg je online tools en oefeningen die je ook na de sessies kan blijven raadplegen.

Op het einde van een reeks maken we een eindevaluatie en breng ik indien nodig verslag uit aan je arts.

WAT BRENG IK MEE?

 • het kinévoorschrift 

 • enkele klevertjes van het ziekenfonds

 • een short

 • een grote handdoek

 • vrouwen brengen best ook een topje mee dat de schouders en nek vrijlaat.

WAT KOST HET?

KINE

Ik ben gedeconventioneerd en hanteer de volgende tarieven:

 • Sessies kosten € 33,00/ 30 min.

 • Er wordt een dossierkost van  € 7,00 aangerekend.

 • Bij een intake of een sessie van 60 min wordt een surplus van € 33,00 aangerekend.

Eerste 9 sessies: € 304,00 / teruggave ziekenfonds € 156,18 / eigen aandeel € 147,82.

Als je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming betaal je per sessie resp. € 28,60 ( eerste 9 ) of € 25,60 ( volgende). Het eigen aandeel is steeds €  2,50.

 

Voor 9 sessies is dat € 264,00 waarvan je € 241,9 terug krijgt.

 • LET OP! Annuleren kan tot 24u op voorhand. Bij laattijdige annulatie wordt de sessie aangerekend ( zonder terugbetaling).

ACUPUNCTUUR

 • Intake sessie ( 60 - 90 min)  60 euro

 • vervolgsessie ( 45 - 60 min) 50 euro

bottom of page