top of page
yang_chen_fu_book_single_whip_2.jpg

TAI CHI

GROEPSLESSEN

  • iedere maandag 20u00 - 21u30

  • iedere donderdag 20u00 - 21u30

 

  Sporthal Bourgoyen,

       Driepikkelstraat 30

       9000 Gent ( Mariakerke)

Prijs: 15 euro per les

135 euro voor een 10-beurtenkaart

Tai chi is een traditionele Chinese bewegingskunst. Kenmerkend zijn doorgedreven lichaamscoördinatie, vloeiende bewegingen, een rustige ademhaling en mentale focus en concentratie.

Tai chi is een omvattende lichamelijke en mentale training, waarbij  lichaamsgevoel en coördinatie diepgaand worden aangesproken en ontwikkeld. Het resultaat van regelmatige training is dat je beter contact krijgt met je eigen lichaam, dat je jezelf bevrijdt van onnodige spanningen en dat je de rust en de stilte in jezelf terug vindt.

Tai chi is een geweldige manier om de gezondheid te ondersteunen, om spanningen los te laten en om lichaam en geest soepeler en sterker te maken.

Het unieke aan deze lessenreeks is dat ze gestoeld is op een grondig wetenschappelijk begrip van zowel tai chi als van menselijke anatomie en fysiologie.

Aan de hand van Yang stijl tai chi en afgeleide oefeningen worden centrale principes helder toegelicht en ingeoefend. Dit gebeurt met verwijzingen naar de klassieke tai chi literatuur en anatomische illustraties. Op een trage en gestage manier worden complexere bewegingen opgebouwd en aangeleerd.

Ik heb 18 jaar ervaring in tai chi en qi gong. Tijdens mijn universitaire studies kinesitherapie onderzocht ik tai chi vanuit westerse invalshoeken zoals biomechanica en trainingsleer. Ik verdiepte me in de westerse wetenschappelijke literatuur rond tai chi en deed zelf biomechanisch onderzoek. In deze lessen worden de werkzame en bruikbare elementen van tai chi ter ondersteuning van de gezondheid naar voor geschoven.

Indien je wil meetrainen graag een seintje op 0498 51 66 83.

 

Neem hier contact op voor meer info!

​​

INDIVIDUELE TRAINING

Ben je op zoek naar 1 op 1 begeleiding? Wil je verkennen of tai chi en qi gong kunnen helpen bij jouw specifieke gezondheidsklachten?  Klaar voor een 'deep dive' in qi gong? Ga gericht en persoonlijk aan de slag!

Je kan hier een individuele sessie boeken.

Prijs: 80 euro/uur

yang_chen_fu_book_single_whip_2.jpg

TAI CHI
INTRODUCTIES VOOR KLEINE GROEPEN

Ben je op zoek naar een korte reeks tai chi lessen om je team onder te dompelen in de verbinding tussen lichaam en geest? Wil je graag een info moment rond tai chi? Tai chi Gent is een erkende Gentse sportvereniging. Neem hier contact op om te verkennen hoe we voor jou een introductie of event kunnen inkleden.

bottom of page